NEA


Ημερομηνία: 22/11/2022
Τίτλος:
Περιγραφή: Οκτώ καθηγητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών (ΤΜΜ) εμφανίζονται στον πρόσφατο κατάλογο (Οκτώβριος 2022) που περιλαμβάνει το ανώτερο 2% των ερευνητών παγκοσμίως, για το έτος 2021, σύμφωνα με  μελέτη ομάδας ειδικών του πανεπιστημίου Stanford.

Προκειται για τους καθηγητές Τσιακάρα, Παπαδημητρίου, Αράβα, Καραμάνο, Ζηλιασκόπουλο, Σταματέλλο, Παπαθανασίου και Χαιδεμενόπουλο. Η μελέτη αξιολόγησε πάνω από 8.000.000 επιστήμονες από όλες τις γωνίες της γης, και κατέληξε σε ένα κατάλογο με τους 195.605 κορυφαίους εκπροσώπους όλων των επιστημονικών πεδίων.

Τριάντα (30) καθηγητές του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εμφανίζονται στην λίστα αυτή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ταχυδρόμος".

Η κατάταξη αυτη αποτελεί μία ακόμα αναγνώριση της υψηλού επιπεδου έρευνας που διεξάγεται στο ΤΜΜ από μέλη ΔΕΠ, ερευνητές και φοιτητές. Είμαστε σίγουροι ότι το επίπεδο αυτό θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο με την σχεδιαζόμενη μετάβαση του ΤΜΜ σε νέο σύγχρονο κτίριο και την προσέλκυση μελών ΔΕΠ υψηλού επιπεδου.

Συγχαρητήρια σε όλους!
Link1: Στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων οι καθηγητές του Π.Θ.
Link2: September 2022 data-update for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators"
Photo1:
Photo2:
Photo3:

Επιστροφή