ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Ημερομηνία: 26/2/2019
Τίτλος: Συμμετοχή Μηχανικού στην ομάδα iGEM Thessaly 2019
Περιγραφή: Η πρώτη διεπιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που θα λάβει μέρος στον διεθνή διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEMο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη Βοστώνη το Νοέμβριο του 2019, είναι γεγονός!
Στα πλαίσια του διαγωνισμού iGEM (International Genetically Engineered Machine) πάνω από 6000 φοιτητές θετικών επιστημών, επιστημών υγείας, μηχανικοί αλλά και γενικότερα φοιτητές από λοιπούς επιστημονικούς κλάδους που δε σχετίζονται με τις Βιοεπιστήμες συρρέουν από όλο τον κόσμο στη Βοστώνη για να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο και να διαγωνιστούν στο Giant Jamboree. Η ιδέα του διαγωνισμού προέκυψε κατά τη διάρκεια της περιόδου ανεξάρτητης δραστηριότητας του MIT το 2003 και το 2004 και πλέον αποτελεί το κύριο πρόγραμμα του iGEMFoundation, ενός ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού που αφιερώνεται στην πρόοδο της Συνθετικής Βιολογίας και την εκπαίδευση.
Όσον αφορά τη Συνθετική Βιολογία, αποτελεί το διεπιστημονικό κλάδο εφαρμοσμένης επιστήμης που συνδέει άρρηκτα τη Βιολογία και τη Μηχανική. Συντελεί ένα ταχέως εξελισσόμενο διεπιστημονικό πεδίο έρευνας με στόχο τη σύνθεση νέων βιολογικών συστημάτων, φέρνοντας επανάσταση σε τομείς όπως η ιατρική, η αγροβιολογία και το περιβάλλον.
Η iGEM Thessaly 2019 θέλοντας να επενδύσει στον τομέα της Μηχανικής αναζητά προπτυχιακούς φοιτητές Μηχανικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με όρεξη και διάθεση να συμμετέχουν σε αυτό το νέο και φιλόδοξο εγχείρημα για το πανεπιστήμιο και τη χώρα μας. Αν διακατέχεσαι από όρεξη, δημιουργικότητα και διάθεση για έρευνα και καινοτομία και πιστεύεις ότι μπορείς να συμβάλλεις ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, κάνε αίτηση μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου και ώρα 23:59.
Φόρμα αίτησης και πληροφορίες:  
https://docs.google.com/forms/d/13b4SmBTOsZaNFGaJ4RjjwEYq0jjlYS_XwXqOu8qLzqc/viewform?fbclid=IwAR3FDxPfl56q8c3VXQvbVH35UzJxMYr7SQYVUnjuSSfT3ZRJ1Z0xt_hf8rA&edit_requested=true
Μάθε περισσότερα για το διαγωνισμό στο igem.org.
Website: http://igem-thessaly.uth.gr/index_gr.html
Facebook / Instagram / Twitter: iGEM Thessaly
e-mail: igem.thessaly@gmail.com
τηλέφωνα: 6970562073, 6986608671
 
Link1:
Link2:
Photo1:
Photo2:
Photo3:

Επιστροφή