ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Ημερομηνία: 11/2/2022
Τίτλος: Ενημέρωση φοιτητών: Beyond Orbit | Beyond Robotics
Περιγραφή: Μια νέα ερευνητική πρωτοβουλία ξεκίνησε από τα μέλη του αστικού μη κερδοσκοπικού και αμιγώς εθελοντικού οργανισμού Beyond Orbit, με έδρα την Αθήνα, για τη δημιουργία ομάδας φοιτητών με σκοπό τη συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Rover Challenge.

Το European Rover Challenge είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός διαστημικής και ρομποτικής, στον οποίο φοιτητικές ομάδες απ' όλο τον κόσμο σχεδιάζουν και κατασκευάζουν τα δικά τους rovers και στη συνέχεια τα υποβάλλουν σε δοκιμασίες που προσομοιώνουν τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σε μια μελλοντική αποστολή στη Σελήνη ή τον Άρη.

Η Beyond Orbit έχει ήδη δημιουργήσει μια ομάδα φοιτητών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών), επονομαζόμενη Beyond Robotics, από τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Πατρών και διάφορων Πανεπιστημίων της Αττικής, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια πανελλήνια υπόσταση στο project. Στόχος της ομάδας είναι η κατασκευή ενός rover και η συμμετοχή στο European Rover Challenge τον Σεπτέμβρη του 2023.
 
Η ομάδα μας χρειάζεται νέα μέλη και, πιο συγκεκριμένα, άτομα με σχετική τεχνογνωσία στα υποσυστήματα:
- Mobility: το σύστημα κίνησης του rover (τροχοί, κινητήρες, αναρτήσεις)
- Structure: το σασί του rover
- Mechanisms: μηχανισμοί όπως ο ρομποτικός βραχίονας, rotating camera mount κτλ.
 
Εάν θες κι εσύ να γίνεις μέλος της ομάδας μας και να δουλέψεις πάνω σε ένα project που συνδυάζει τη διαστημική με τη ρομποτική, συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής: https://bit.ly/BeyondRoboticsRecruitment

Τέλος, περισσότερες πληροφορίες για την Beyond Orbit και για το European Rover Challenge μπορείς να βρεις στους εξής συνδέσμους:
https://www.beyond-orbit.org/
https://roverchallenge.eu/en/main-page/


 
Link1:
Link2:
Photo1:
Photo2:
Photo3:

Επιστροφή